Ноутбук не вмикається

Існує два  різних поняття коли ноутбук не вмикається: коли при натисканні на кнопку живлення не відбувається взагалі нічого, і коли починає шуміти кулер і горять лампочки індикатори.

Якщо ноутбук не вмикається, то причини можуть бути наступними: згорів БЖ (блок живлення), проблема з гніздом живлення (немає контакту), злетіла прошивка БІОСа (потрібно обнулення або перепрошивка BIOS), проблема в материнській платі (коротке замикання ланцюга живлення, згоріла мікросхема ), згорів південний міст або північний міст.

Без діагностики визначити в чому саме поломка неможливо. Тільки розібравши ноутбук можна визначити, що потрібно для відновлення працездатності і на яку суму потягне за собою ремонт.

Якщо ноутбук не вмикється але при цьому горять лампочки і крутиться кулер, то проблема може бути в наступному: згорів центральний процесор, згоріла оперативна пам’ять, вийшла з ладу відеокарта або міст.

У цьому випадку аналогічно, без попередньої діагностики визначити проблему неможливо. Оцінити вартість і терміни ремонту можна лише після розбирання ноутбука і проходження тестів.

Якщо в процесі роботи ноутбук перезавантажується або сам вимикається – проблеми можуть пов’язані з перегрівом ноутбука або перегрів південного моста або північного мосту, перегрів центрального процесора, проблема з Боіс, проблема в роз’ємі живлення.

Є ще й такий варіант, коли ноутбук вмикається але на дисплеї немає зображення. Детальний про цю несправність описано в даній статті.

Leave a Reply

Your email address will not be published.