Ремонт роз’єму гнізда живлення

Проблеми з роз’ємом гнізда живлення у ноутбуків – одна з найпоширеніших поломок. Чим частіше Вам доводиться вставляти та виймати штекер зарядного пристрою – тим швидше гніздо розхитається і відійдуть контакти. Найнебезпечніший момент: якщо випадково чіпляється або смикається кабель зу в момент, коли ноутбук працює.

Якщо вже гніздо відходить, і для його працездатності треба підігнути або сильніше притиснути , вишукуючи потрібне положення, – необхідно вимкнути ноутбук і витягнути штекер з гнізда. Якщо продовжувати користуватися ноутбуком – то може вигоріти частина материнської плати і ланцюг живлення. Якщо у випадку заміни гнізда вартість ремонту стартує від 180 грн, то при вигорянні материнської плати мінімальна вартість робіт 470 грн.

Висновок: намагайтеся звести до мінімуму кількість підключення штекера до гнізда. Укладайте провід зарядного пристрою таким чином, щоб при ходьбі не зачепити шнур ногою і не вирвати його. Якщо вже гніздо розбовталися – то не варто ризикувати ноутбуком. Віднесіть його професіоналам для усунення несправності.

Leave a Reply

Your email address will not be published.