Основні несправності мобільних телефонів

Мобільний телефон впав у воду або намок

Вода – головний ворог мобільних телефонів. Якщо таке трапилося – першою справою необхідно вийняти акумулятор з телефону і покласти його в тепле і сухе місце на пару днів. Після цього він може працювати як новий, але процес окислення центральної плати вже напевно йде. Бажано в найкоротші терміни принести мобільний телефон у сервісний центр для чищення плати. Ця процедура проста і недорога. Якщо продовжувати користування телефоном без чистки – він почне глючити і в один прекрасний момент вимкнеться і більше не працюватиме. Це означає, що вже сталося замикання на платі (необхідна замна плати на нову). Тепер ремонт буде коштувати мінімум як піввартості такого мобільного телефону.

Не показує дисплей мобільного телефону

Причиною такої поломки може бути якщо вийшов з ладу дисплей так і шлейф, що з’єднує дисплей і плату. Якщо проблеми з екраном то допоможе його заміна, якщо перетерся або надірвався шлейф – його можна або відновити або замінити на новий.

Не працюють кнопки

Якщо не працюють кілька кнопок або вся клавіатура – проблема може бути в самій клавіатурі, центральному процесорі і в центральній платі. Якщо у випадку заміни клавіатури на нову складностей бути не може, то в останніх двох випадках розбирати ситуацію треба індивідуально.

Не працює мікрофон або динамік.

Все гранично просто. Потрібна заміна самого мікрофона або динаміка на новий. Так само може бути пошкоджений шлейф мікрофона. Тоді і його необхідно замінити. Якщо обидва способи не допоможуть виправити ситуацію – значить проблема в аудіоканалі мобільного телефону.

Мобільний телефон не вмикається або перезавантажується

Це може бути викликано цілим набором поломок: може згоріти контролерживлення , роз’єм зарядного пристрою, збій програмного забезпечення, зламана кнопка ввімкнення, проблеми з центральною платою і безліч іншого. Краще принести телефон фахівцям у сервісний центр.

2 thoughts on “Основні несправності мобільних телефонів

  1. Инна says:

    У мене сенсорний телефон Нокіа С5 06. По дисплею почали з’являтися вертикальні полоси . Виключається і включається , а далі знову полоси і все зникає . Яка може бути причина ???

    • Сервисный инженер says:

      Добрый день!
      Возможно шлейф, дисплей, или и то и другое вместе.

Leave a Reply

Your email address will not be published.