Ремонт клавіатури ноутбука

Чому ламається клавіатура ноутбука?

Велика частина поломок клавіатур пов’язана з пролиттям на них рідин (чай, кава, сік, вода). Чим більше цукру в напої тим гірше для клавіатури.При пролитті рідина вмить виводить з ладу струмопровідні доріжки, клавіатурний контролер. У такому випадку перестають працювати або деякі кнопки або вся клавіатура цілком.

Так само клавіатура може перестати працювати через заводський брак або механічні пошкодження.

Якщо клавіатура залита водою – то для ремонту її необхідно повністю розібрати, промити спеціальною рідиною і висушити. Після цього найскладніший етап ремонту клавіатури – це виявлення згорілих доріжок або із завищеним опором. Нерідко зустрічаються випадки коли простіше замінити клавіатуру ніж займатися її ремонтом (в основному це стосується тих випадків коли згоріли і доріжки і контролер). Варто пам’ятати, що якщо це трапилось і потрапила на материнську плату під клавіатурою – то вартість ремонту може становити до половини вартості ноутбука.

Правда, варто відзначити, що у випадку великих ушкоджень клавіатуру дешевше замінити на нову, ніж відновити. Для цього використовується або оригінальна (правда, знайти її вдається далеко не завжди), або відповідна за розмірами модель. В останньому випадку може знадобитися деяка переробка клавіатури: заміна роз’єму, кріплень і т.п.

У разі пролиття рідини на клавіатуру ноутбука необхідно відразу вимкнути ноутбук, від’єднати від мережі і вийняти батарею. Після цього максимально швидко віднести в майстерню по ремонту ноутбуків. Якщо все це зробити швидко – то ремонт буде швидким і безболісним для гаманця.

Leave a Reply

Your email address will not be published.