Цепна несправність ноутбука

Ноутбук – комплекс мікроелементів, що тісно взаємодіють між собою. Чим компактніше і тонше Ваш ноутбук – тим більше інтегровані в ньому рішення. У більшості випадків поломка однієї мікросхеми призводить до ланцюгової реакції і вбиває сусідню по ланцюжку мікросхему.

Як показує практика, при виході з ладу одного з компонентів у половині випадків це тягне за собою подальші вигоряння елементів. Так, наприклад, згоріла відеокарта спокійно може спалити електроніку матриці. Зовні це по екрану буде не помітно, але міняти доведеться і відеочіп і матрицю ноутбука.

Ще одним з яскравих прикладів є охолоджувальна система: коли профілактичне чищення кулера і змащення його термопастою коштує всього 150 грн – то якщо це періодично не робити можна просто спалити процесор. Що потягне за собою витрати в кілька разів вище.

Туди ж можна і віднести приклади з неробочим USB портом. Якщо проблему не усунути відразу, як тільки вона виникла, – це спричинить за собою вихід з ладу південного мосту. Зробити ребоулінг мосту буде коштувати не менше 200 уе, або доведеться просто міняти материнську плату (найдорожчу річ в ноутбуці)

І наостанок найчастіший приклад: при проблемі з гніздом для приєднання ЗУ (зарядного пристрою) або з самої зарядкою – вигоряє весь ланцюг живлення ноутбука. Усувається це повною заміною материнської плати ноутбука. А для уникнення всього то потрібно замінити роз’єм гнізда зу.

Наш сервісний центр рекомендує не боятися і приносити ноутбук на профілактику або ремонт при появі будь-яких мінімальних несправностей. Це дозволить Вам уникнути великих фінансових витрат

Leave a Reply

Your email address will not be published.