Як правильно вибрати цифровий фотоапарат

У цій статті ми розповімо про те, як правильно вибрати гарний цифровий фотоапарат, і на що слід звернути увагу.

1. Перше на що більшість звертають увагу – кількість мегапікселів. Варто пам’ятати, що мегапікселі не впливають на якість знімків, а лише показують на максимальний розмір знімка, який згодом можна буде роздрукувати без втрати в якості. Якщо фотографії будуть друкуватися стандартного розміру то цілком вистачить і 5 або 7 мегапікселів. Але під час друку плаката – будуть помітні великі зерна. У такому випадку вимагає звернути увагу на фотоапарат з більшою кількістю мегапікселів.

2. Розібравшись в мегапікселях, подивимося на саму оптику фотоапарата. Якщо любите фотографувати далекі об’єкти або великі плани – то варто звернути увагу на об’єктиви з оптичним зумом. Чим більше цей показник – тим ближче буде в кадрі об’єкт або тим більше план можна взяти. У більшості сучасних фотоапаратів є і така функція як цифровий зум. На нього особливо не варто сподіватися, тому що він наближає з втратою якості.

3. Матриця цифрового фотоапарата відповідає за такі властивості: динамічний діапазон, перенесення кольорів, шуми, різкість. Але в більшості фотоапаратів вказані лише два показники: глибина різкості і чутливість цифрової плівки.

4. Спалах фотоапарата. Зараз більшість фотоапаратів випускаються з вбудованим спалахом. Але вона дає плоске лобове освітлення. Таке освітлення може не тільки поліпшити якість фотографії але й спотворити його. Для просунутих користувачів бажаним буде установка знімнного спалаху. Він дозволяє регулювати напрямок світла.

5. Фокусування фотоапарату. Тут варіанти такі: ручний або автоматичний фокус. Якщо хочеться не морочитися і якомога швидше дістати фотоапарат і зробити знімок – то краще брати з автофокусом. Для любителів сфокусувати увагу на одному об’єкті – зійде ручний.

Якщо Ваш фотоапарат зламався – не поспішайте його викидати. Зробити ремонт фотоапарата завжди значно дешевше, ніж купити новий

Leave a Reply

Your email address will not be published.